Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011

20.000 ταξί στο Δουβλίνο, εκρήγνυται η κοινωνική ένταση

Δουβλίνο: η νέα διαμαρτυρία της ομάδας Taxi Drivers for Change

10/10/2011













Σήμερα το πρωί έγινε η έβδομη ένδειξη διαμαρτυρίας της ομάδας Taxi drivers for Change.
Οι ταξιτζήδες που συμμετείχαν χωρίστηκαν σε δύο πορείες που μετά τη διέλευσή τους με τα ταξί στους δρόμους της πόλης, δημιουργώντας κυκλοφοριακό πρόβλημα, συναντήθηκαν στην πλατεία Fitzwilliam μπροστά απο τα κεντρικά γραφεία της Επιτροπής για τον Κανονισμό Ταξί. Συγκεντρωμένοι εκεί, εξέφρασαν τη διαφωνία τους για τη μη-ρυθμιζόμενη έκδοση νέων αδειών. Έδωσαν μεγάλη έμφαση στα νούμερα: θέτοντας σαν μέτρο σύγκρισης μια πόλη όπως η Νέα Υόρκη η οποία διαθέτει περίπου 12.000 ταξί για να εξυπηρετήσει έναν πλυθησμό 19 εκατομμύρια άτομα. Ενώ στο Δουβλίνο τα ταξί είναι περίπου 20.000 για έναν πλυθησμό του ενός εκατομμυρίου περίπου. Αυτό που ισχυρίζονται είναι ότι σε αυτό το σημείο έχει γίνει πλέον αδύνατο να επιβιώσουν σε αυτον τον τομέα και θα είναι όλο και χειρότερα εάν δεν υπάρξουν κανόνες.

Ένας από τους εκπροσώπους της ομάδας ανακοίνωσε, καταλήγοντας στο συμπέρασμα, για νέες κινητοποιήσεις εθνικής κλίμακας μέσα στους επόμενους μήνες.

Marco Biasi


Τα αποτελέσματα της απελευθέρωσης των ταξί στην Ιρλανδία
Too Many Taxis in Dublin


Εντύπωση προκαλούν τα ελεύθερα ταξί (με αναμμένο το φως) δημιουργούν κυκλοφοριακό πρόβλημα από μόνα τους και ατελείωτες πιάτσες !!!!!!

Το βίντεο είναι του 2008, σήμερα είναι πολύ περισότερα !!!!!!