Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ο.Ε.Β.Ε.Σ.Ν.Α. ΓΙΑ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 3/11/2013




ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ – ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΩΝ – ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ
ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ Ν. ΑΧΑΪΑΣ
ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε
Αράτου 21, 1ος όροφος, Τ.Κ. 262 21 ΠΑΤΡΑ
ΤΗΛ:2610-274.047 FAX:2610-275.778
E-mail: oebesna1@otenet.gr



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Θέμα: Άνοιγμα των καταστημάτων την Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013

Η Ομοσπονδία στα πλαίσια των αποφάσεων του Διοικητικού της Συμβουλίου καθώς και των αποφάσεων του Γ/θμιου Συνδικαλιστικού Οργάνου ΓΣΕΒΕΕ εκφράζει την πάγια θέση της η οποία είναι κάθετα αντίθετη με το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές.
Θεωρούμε ότι η ενέργεια αυτή από πλευράς της κυβέρνησης επισπεύδει την εξόντωση των μικρών επαγγελματιών όπως προκύπτει και από έρευνα του Ινστιτούτου Μικρών Επιχειρήσεων της ΓΣΕΒΕΕ και δεν θα επιφέρει κανένα θετικό αποτέλεσμα αφού δεν πρόκειται να υπάρξει αύξηση του τζίρου  παρά μόνο αύξηση των λειτουργικών δαπανών τους ούτε καμία αύξηση των θέσεων εργασίας. Επίσης καμία αύξηση ούτε στην αγορά (ζήτηση), ούτε στην απασχόληση –θέσεις εργασίας, ούτε στην κοινωνία γενικότερα.  Φαίνεται να  εξυπηρετεί συμφέροντα μεγάλων πολυεθνικών επιχειρήσεων αφού οι μικρές επιχειρήσεις-αυτοααπασχολούμενοι κάτω από τέτοιες συνθήκες θα παρουσιάζουν αδυναμία ανταγωνισμού απέναντι σ΄ αυτές.
Εξάλλου έχουμε διατυπώσει επανειλημμένως ότι το ισχύον καθεστώς λειτουργίας κάλυπτε επαρκώς τις ανάγκες των εμπορικών καταστημάτων ακόμη και των τουριστικών περιοχών αλλά και των καταναλωτών . Είναι πασιφανές ότι η τραγική στάση εμπορίου που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια οφείλεται στην έλλειψη χρημάτων και όχι στην έλλειψη χρόνου  για αγορές.

 Για το λόγο αυτό η Ομοσπονδία συστρατεύεται με τον Εμπορικό κόσμο και καλεί τα Σωματεία – μέλη της που ασκούν εμπορική δραστηριότητα να ενημερώσουν τα μέλη τους έτσι ώστε αυτή την Κυριακή 3/11 τα καταστήματα να παραμείνουν κλειστά και να δείξουμε την αντίθεσης μας στη μεθόδευση εφαρμογής αυτού του μέτρου.