Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Ο.Ε.Β.Ε.Σ.Ν.Α.


ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

Πραγματοποιήθηκε χθες Τετάρτη 24-7-2013 τακτική συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας μας. Έγινε αναφορά, λεπτομερής ενημέρωση αλλά και συζήτηση επί των θεμάτων που συμπεριλαμβάνονταν στην ημερήσια διάταξη.
Ο Πρόεδρος ενημέρωσε το Σώμα για τη συζήτηση και τις αποφάσεις που πάρθηκαν στο τελευταίο προεδρείο της ΓΣΕΒΕΕ στο οποίο συμμετείχε  κατά τη συνεδρίαση της 15ης Ιουλίου. Η συζήτηση επικεντρώθηκε στα τρέχοντα και φλέγοντα ζητήματα που πλέον έχουν γίνει βραχνάς για τους Μμ-Ε. δηλαδή το φορολογικό και το ασφαλιστικό, στο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές, αλλά και όλα τα δυσμενή μέτρα που προβλέπονται στο τελευταίο πολυνομοσχέδιο μαμούθ που ψηφίστηκε.
 Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο θέμα του ΟΑΕΕ και στην αδυναμία της πλειοψηφίας των Ε.Β.Ε. να ανταποκριθούν στις ασφαλιστικές υποχρεώσεις με αποτέλεσμα να μένουν ανασφάλιστοι και χωρίς τη βασική ιατροφαρμακευτική περίθαλψη αυτοί και οι οικογένειές τους. Σε πανελλαδικό  επίπεδο οι αριθμοί σοκάρουν: 577.000 έχουν φτάσει οι ανασφάλιστες οικογένειες, που αριθμούν πάνω από ενάμισι εκατομμύριο πολιτών και βρίσκονται σε πλήρες ασφαλιστικό κενό χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, σύμφωνα με τα στοιχεία  τελευταίας έρευνας  του ΙΜΕ/ΓΣΕΒΕΕ, μια πραγματικότητα συγκλονιστική και δεν μπορεί να αφήνει κανέναν αδιάφορο 
            Στα πλαίσια αυτά και αντιλαμβανόμενοι πλήρως την ανάγκη διατήρησης  της  κοινωνικής συνοχής αφού  καθημερινά δίπλα μας  βλέπουμε τους συναδέλφους Ε.Β.Ε. της περιοχής μας που βρίσκονται ανήμποροι μπροστά σε θέματα υγείας  και επειδή δε μπορούμε να μείνουμε θεατές σ΄αυτό το βαθιά ανθρωπιστικό φαινόμενο πάρθηκε η παρακάτω απόφαση::
Η Διοίκηση της Ομοσπονδίας ν΄ αναλάβει πρωτοβουλία και να έρθει σε επαφή  σε τον Ιατρικό Σύλλογο Πάτρας και με άλλους φορείς  της πόλης με στόχο  την ίδρυση και λειτουργία Κοινωνικού Ιατρείου που θα παρέχει πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, σε επαγγελματίες, βιοτέχνες και εμπόρους που βρέθηκαν λόγω της ανεργίας και της οικονομικής κρίσης χωρίς κοινωνική ασφάλιση. Μάλιστα εγκαταστάσεις της Ομοσπονδίας μας στην οδό Αράτου μπορούν να διατίθονται δωρεάν για τη λειτουργία του Κοινωνικού Ιατρείου. .Δεν θέλουμε να υποκαταστήσουμε το κράτος αλλά πρωταρχικό μέλημα μας είναι οι  συνάνθρωποί μας  και η διατήρηση της στοιχειώδους αξιοπρέπειας τους.